18 - 21 augustus 2015

Vierdaagse van de IJzer  van 18 t.e.m. 21 augustus 2015

De 43e editie van het wandelevenement Vierdaagse van de IJzer, georganiseerd door Defensie, vindt ook dit jaar plaats in de Westhoek.

In 2015 wandelen burgers en militairen, bijna hand in hand, achtereenvolgens:

·         in Koksijde op dinsdag 18 augustus

·         in Diksmuide op woensdag 19 augustus

·         in Poperinge op donderdag 20 augustus

·         en in Ieper op vrijdag 21 augustus (inclusief herdenkingsplechtigheid onder de Menenpoort en het slotdefilé)

De Vierdaagse van de IJzer kiest hierdoor resoluut voor een prominente aanwezigheid en versterkte verbondenheid met de verschillende partnersteden en voor de formule waarbij de wandelaars de jaarlijkse vernieuwde omlopen van 8, 16, 24 en 32 kilometer ontdekken in de Westhoek.

De herdenkingen in het kader van de Eerste Wereldoorlog vormen ook dit jaar de rode draad doorheen dit unieke wandelevenement.

De deelnameprijs voor één wandeldag blijft onveranderd (vijf euro). De jeugd (t.e.m. 18 jaar) stapt al mee voor slechts drie euro! De wandelaar kan bij zijn inschrijving bijkomend kiezen voor bustransport vanuit de partnersteden naar de startplaatsen en terug (extra vijf euro per dag).

De opgelegde aanpassingen van het beschikbaar budget van Defensie zetten de organisatie er wel toe aan om enkele aanpassingen door te voeren. Naast het schrappen van de zaterdag als wandeldag, valt ook de bekende logementsformule in de tentenkampen van Defensie  weg. De organisatoren bieden deze verblijfsmogelijkheid rechtstreeks via de partnersteden Diksmuide, Poperinge, Ieper en Koksijde aan.  klik hier

Nog steeds vier dagen wandelplezier in de Westhoek, vier afstanden, voor iedereen!

Hou vooral www.vierdaagse.be in het oog,

 

Ga naar boven